sâmbătă, 4 martie 2017

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,2 pe scara Richter, a lovit România în urmă cu 40 de ani. Mulţi dintre cei care au scăpat teferi se gândesc cu groază la acele momente, spunând că au reuşit cu greu să accepte că ceea ce se întâmplase era real.

Aproape un minut a durat cutremurul (56 de secunde) care, pe 4 martie 1977, a curmat peste 1.500 de vieţi omeneşti. Alte 11.000 de persoane au fost rănite. Cei care au supravieţuit povestesc cu durere despre cele întâmplate, iar mulţi au incercat să uite.

Epicentrul cutremurului din 1977 a fost localizat în zona Vrancea, cea mai activă zonă seismică din ţară, la o adâncime de aproximativ 100 de kilometri, iar unda de şoc s-a simţit în toţi Balcanii. În Bulgaria, în oraşul Şviştov, de pe malul Dunării, trei blocuri de locuinţe au fost distruse şi peste 100 de oameni au murit.

Sursa: Mediafax

Biroul Mobifort pentru protectie la cutremur

Vino la vizionare

Te asteptam in zona Salii Palatului din Bucuresti pentru a afla mai multe despre biroul MobiFort si cum sa te pregatesti pentru cutremur. Programari la 0761146285, de luni pana duminica.


- Copyright © MobiFort -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -